Jak to dopadne, když sedne opilý chlapec za volant? Blbě

JESENICKO – Opilý chlapec se v pátek 20. září před půlnocí zmocnil volantu automobilu a začala jízda, která brala vše, co přišlo do cesty. Policisté po jeho dráze jen sčítali škody. Mladíka teď čeká trestní řízení.

Policejní hlídka šla po jeho stopě ve Vápenné na Jesenicku, kde havaroval osobním autem značky Opel Zafira. „Při jízdě narazil do sloupu veřejného osvětlení a prorazil přední pneumatiku. To ho však nezastavilo a v jízdě pokračoval,“ sdělila jesenická policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Jízda pokračovala ve stejném stylu – o pár metrů dál narazil do kamenné zídky a rohu domu. Po nárazu se vůz převrátil na pravý bok. Pak se mladík dostal z vozu ven a z místa utekl. „Když se policistům mladíka podařilo vypátrat, provedli u něj orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 1,57 promile,“ dodala mluvčí s tím, že škoda byla předběžně vyčíslena na 111 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.