Kociánka bude přívětivější k chodcům

BRNO – Nové chodníky i přechody pro chodce vzniknou v jižní části ulice Kociánka v Králově Poli. Město tak reaguje na zvyšující se pohyb chodců mezi ulicemi Jarmily Kurandové a Zaječí hora.

„V této části ulice se nachází několik autobusových zastávek a chybí tu jakýkoli přechod pro chodce. Chodník je většinou pouze na jedné straně. V oblasti se ale stále rozšiřuje zástavba a roste zde počet služeb, s čímž se pojí i mnohem vyšší pohyb chodců,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ulice tak dostane na jedné straně nový chodník, na straně druhé se upraví stávající. Zajistí se bezbariérový přístup a umístí přechody pro chodce v blízkosti autobusových zastávek. Radní nyní zpracují investiční záměr, který bude navazovat na projekty Narovnání Kociánky a úpravu autobusové zastávky Firkušného. Momentálně není jasná přesná podoba projektu, ani finální cena. Ta se odhaduje na 7,7 milionu korun.