Policisté dopadli mladíky z Třebíčska, kteří mají na svědomí sérii krádeží

TŘEBÍČ – Skupina mladíků, která se od jara na Třebíčsku dopouštěla krádeží, padla do rukou policie. Mladí muži si vytipovali bývalé hospodářské objekty, odkud odváželi akumulátory, nářadí a naftu. Tři z pachatelů byli obviněni z trestného činu, další čtyři se dopustili přestupku.

K prvním krádežím došlo v březnu a dubnu v obci nedaleko Třebíče, skupina mladíků se tam v různém složení vrátila celkem třikrát. „K hospodářskému objektu dojeli autem a v nočních hodinách nakládali do vozíku akumulátory. Množství zvyšovali a při třetí krádeži měl náklad přes jeden a půl tuny. Akumulátory následně prodávali ve výkupně, získané peníze použili pro vlastní potřebu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nejaktivnější ze skupiny byl šestadvacetiletý mladík, který se květnu a červnu dopustil dalších krádeží v obci Jakubov, Loukovice a Jemnice. „Poškodil vozidlo a odcizil z něj nárazník, vloupal se do dílny, odkud si odnesl různé věci jako nářadí, reproduktor, komponenty k vozidlu, odčerpal naftu ze zaparkovaných traktorů a odcizil zboží také v obchodě,“ doplnila mluvčí.

Tento pachatel, který je navíc od začátku roku v podmínce, byl po dopadení obviněn z celkem šesti krádeží, z nichž čtyři provedl sám. Kromě toho byl obviněn i z maření úředního rozhodnutí, neboť opakovaně porušoval roční zákaz řízení. Dalším obviněným z krádeže je dvaadvacetiletý muž z Třebíčska a třetím jejich mladistvý komplic. „Zbývající čtyři muži ve věku mezi osmnácti a dvaadvaceti lety se dopustili přestupku proti majetku,“ dodala Jana Kroutilová.

Během sedmi krádeží, kdy mladíkům rukama prošly více než tři tuny materiálu, způsobili škodu za více než sedmdesát tisíc korun. Šestadvacetiletému mladíkovi hrozí až tři roky za mřížemi, jeho komplicové mohou očekávat tresty nižší. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě. Přestupky proti majetku bude šetřit správní orgán.