Řidič neodhadl vzdálenost a napálil auto před sebou. Pak nadýchal dvě promile

JIHLAVA – Opilý řidič fordu vrazil včera odpoledne v Jihlavě do vozidla brzdícího před křižovatkou. Z nehody sice vyvázl bez zranění, ale to, že nemá před jízdou pít, si asi už bude pamatovat. Na místě přišel o řidičák, a navíc je podezřelý z trestného činu.

Nehoda se stala ve středu 2. února před šestnáctou hodinou odpoledne na ulici Fritzova před křižovatkou s ulicí Jiráskova v Jihlavě. „Devětapadesátiletý řidič osobního vozidla Ford Focus projížděl ve směru jízdy od ulice Havlíčkova směrem k ulici Jiráskova a při jízdě na přímém úseku nedodržel bezpečnostní vzdálenost za osobním vozidlem Škoda Octavia,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Vozidla stála v koloně a řidič škodovky byl před křižovatkou nucen přibrzdit. Na to však podnapilý řidič nestihl zareagovat, a tak do auta před sebou narazil. „U řidiče, který nehodu zřejmě zavinil, byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem – 1,93 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byly výsledky měření také pozitivní a hodnoty dosahovaly 1,81 a 2,06 promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Opilý řidič přišel na místě o řidičák a v jízdě už nesměl pokračovat. Škoda na vozidlech vyšplhala na 30 tisíc korun. Případ policisté řeší pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to lze v případě obvinění uložit až jednoletý nepodmíněný trest a zákaz řízení až na deset let.