Ve Strakonicích zahájili stavbu nafukovací haly pro venkovní bazén

STRAKONICE – V pondělí 19. září bylo předáno staveniště firmě, která vzešla jako vítěz výběrového řízení na dodavatele nafukovací haly. Ta zakryje za necelý rok stávající padesáti metrový venkovní bazén. Tím Strakonice získají dva plnohodnotné sportovní bazény pro veřejnost i oddíly.

Jak uvedla mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, společnost bude dílo dodávat formou Design & Build. V tuto chvíli je zpracována veškerá projektová dokumentace a potřebná projektová a inženýrská činnost, nyní čekají na realizaci samotné stavební práce,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město investuje do realizace nafukovací haly, ale tím především do rozvoje sportu mládeže i dospělých částku převyšující 21 000 000 korun.

Zkušební provoz haly proběhne v termínu od 15. do 30. dubna 2023. Právě 30. dubna bude hala kompletně hotová předána do užívání.

U samého začátku projektu stojí místostarosta Rudolf Oberfalcer, který absolvoval nespočet jednání. „Prozatím jedinou podobnou stavbou je hala v Kadani, kde byly sbírány zkušenosti jak ze samotné stavby, tak z následného provozu a jeho ročního vyhodnocení,“ zkonstatovala mluvčí radnice Bučoková.

Nafukovací hala o rozměrech 58 krát 30 krát 9,5 metru bude se stávající krytou bazénovou halou, jejíž součástí jsou šatny v budoucnu sloužící i nové hale, propojena vyhřívaným přechodem. Okolo venkovního bazénu vznikne nový ochoz ze zámkové dlažby ve žluté barvě. K vyhřívání haly bude užita rekuperace tepla mezi plaveckým a zimním stadionem, využitím odpadního tepla právě ze zimního stadionu. V rámci zakázky bude řešen i plechový sklad pro uložení nafukovací haly včetně příslušenství. Ten bude umístěn v severozápadní části od bazénu.

vizualizace nafukovací haly na venkovní bazén ve Strakonicích (zdroj FB Město Strakonice)