VIDA! Brno: Objevujte, bavte se a učte se hrou!

Zábavní vědecký park VIDA! v Brně je úplně pro všechny. Přijďte, uvidíte, vyzkoušejte a schválně počítejte, kolikrát řeknete „Vida!“. V science centru u brněnského výstaviště se určitě zabavíte a ještě se i něco dozvíte! Čeká na vás přes 180 interaktivních exponátů, díky kterým můžete objevovat, jak funguje svět kolem nás.

VIDA! zábavní park! Pojďte dál…

Co všechno uvidíte, zažijete a dozvíte se v unikátních stálých expozicích v zábavním vědeckém parku? VIDA! pro vás na ploše přes 6200 m² přichystala přes 180 interaktivních exponátů, díky kterým můžete objevovat, jak funguje svět kolem nás.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Lumishow. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz
Lumishow. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz

Zábavná a poučná expozice je rozdělena do šesti tematických celků:

  • Planeta – Rozpoutejte tornádo a pokuste se ustát zemětřesení.
  • Civilizace – Rozjeďte ledničku na lidský pohon nebo v hlukové místnosti zkuste překřičet tryskáč.
  • Člověk – V obřím srdci se zaposlouchejte do vlastního tepu, vyzkoušejte si, jak namáhavá je činnost tlustého střeva a pokuste se masáží srdce zachránit lidský život.
  • Mikrosvět – Postavte si magnetickou sochu, užijte si pohled na elektrický oblouk, který stoupá po žebříku, a prozkoumejte svět pod mikroskopem.
  • Dětské science centrum – Na nejmenší návštěvníky tu čeká dopravní hřiště, kuličková dráha, archeologické pískoviště, obří piano, oblíbený tobogán i vodní hrátky s mlýnky.
  • Venkovní expozice – Hravé exponáty pod širým nebem. Těšte se na hučící kámen, tlakovou fontánu nebo akustické uši. To vše s krásným výhledem na pavilony brněnského výstaviště.
Dětský vodní svět. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: <a href="www.vida.cz">vida.cz</a>
Dětský vodní svět. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz

Je doporučeno dotýkat se! VIDA!

Většinu exponátů si můžete ve VIDA! vyzkoušet úplně sami. Ale zažít pocity pilota stíhačky na 3G leteckém simulátoru a projet se na kole po laně ve výšce šesti metrů – to jsou zážitky, které vyžadují přítomnost proškoleného VIDÁtora a můžete si je užít přibližně jednou za hodinu.

VIDA! funguje. Vyzkoušejte!

Všechny exponáty v zábavním vědeckém parku VIDA! v Brně jsou interaktivní, můžete si s nimi hrát, jezdit na nich, bouchat, točit, tahat, křičet, mačkat, veslovat, skákat…

Výstavy na galerii vás poučí

Ve třetím patře s výhledem na celou expozici najdete galerii, prostor pro dočasné výstavy. Střídají se přibližně jednou za půl roku a věnují se pokaždé jinému tématu. V minulosti to bylo třeba spojení hudby a matematiky, optické klamy, mechanické strojky nebo hlavolamy.

Lumishow. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz
Lumishow. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz

Kdo jsou vidátoři a bastlíři?

To jsou ti, co znají expozici nazpaměť, vymýšlejí pro vás programy a jsou srdcem VIDA! V brněnském zábavním parku je poznáte podle modrého trička. Rádi vám odpoví (skoro) na všechno. Jejich tým doplňují taky „Bastlíři”, kteří neúnavně opravují a vylepšují exponáty.

Turistické informace

Zábavní vědecký park VIDA! sídlí v bývalém pavilonu D brněnského výstaviště, vchod je z ulice Křížkovského (naproti hotelu Voroněž) a je nepřehlédnutelný (je to ten velký plechový chobot). Aktuální a bližší informace o otevírací době a vstupném najdete na webových stránkách VIDA!

Budova zábavního centra. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz
Budova zábavního centra. Foto: Zábavní vědecký park VIDA! Zdroj: vida.cz

Místo výletu

Kraj: Jihomoravský
Okres: Brno-město
Město: Brno

Kontakt

Moravian Science Centre Brno
Křížkovského 554/12
603 00 Brno
tel.: +420 515 201 000
e-mail: info@vida.cz 
www: vida.cz

Tip na fajn výlet

Udělejte si zastávku v zajímavé brněnské zoologické zahradě. Zoo Brno najdete v městské části Bystrc, poblíž Brněnské přehrady. Těšit se můžete na tygry, lvy, lední medvědy i na mnoho dalších zvířecích obyvatel pod Mniší horou. Z procházky, kterou zvládnete i s kočárkem, budou nadšené především děti.