Víte už, komu dáte hlas v anketě Žena roku?

BŘECLAV, HODONÍN – Znáte nebo obdivujete nějakou ženu, která by si zasloužila ocenění? Pak pro ni můžete hlasovat do konce srpna v soutěži Žena roku 2022 .

V anketě Žena roku 2022 pro vámi uznávanou ženu budete moci hlasovat na její stránce do 31. srpna 2022. Pro každou soutěžící je možné hlasovat vícekrát, ale jen jednou za 24 hodin. V kategorii Dobré srdce najdete i Barboru Zdráhalovou, která je v obcích zasažených před rokem tornádem proslulá jako Teta Bára. Pomáhá totiž ze všech sil po celou dobu jak na stavbách lidem, kteří přišli o domov, tak také organizuje spoustu akcí pro veselejší život lidí a hlavně dětí v těchto těžce zkoušených obcích. A když začala válka na Ukrajině, osobně vozila prchající matky s dětmi od ukrajinských hranic a organizovala pro ně pomoc s ubytováním a stravováním. O Barboře jsme psali například v článku Dárečky pro malé Torňádáčky nebo v článku o pomoci ukrajinským uprchlíkům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Organizátoři soutěže Žena roku 2022 udělí také Cenu sympatie pro dámu, která získá nejvyšší počet hlasů napříč všemi kategoriemi. Z každé kategorie postoupí tři ženy do finále. „Natočíme s nimi videomedailonky, v nichž vám je na sociálních sítích představíme. Z finalistek následně vybere odborná porota čtyři vítězky,“ napsali organizátoři na své stránce. A co na svoji nominaci do této soutěže řekla Barbora: „S ohledem na podporu přátel a těch, co mě znají a hlasují pro mě, veřejně prohlašuji, že nepotřebují vyhrát, pomáhat budu i bez jakéhokoliv ocenění, protože to tak cítím, ale pokud by se to náhodou stalo a cokoliv bych vyhrála, rozdělím to tam, kde je to třeba, tj. maminkám v tornádově, aby i ony si užily to, co si nemohly za poslední rok třeba dovolit.“