Cyklistku v bezvědomí křísili záchranáři za tmy pod vrcholem Pradědu

JESENICKO / BRUNTÁLSKO – Týmy zdravotnické záchranné a horské služby zasahovaly v sobotu 24. září večer v Jeseníkách u vážně zraněné 41leté cyklistky. Žena havarovala pří jízdě na kole nedaleko vrcholu hory Praděd.

Informaci o nehodě přijali krajští operátoři čtvrt hodiny po 20,00 hodině. K místu události, na silnici u vrcholu Pradědu, vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základy Vrbno pod Pradědem a horští záchranáři. Z Ostravy pak letěl k nehodě vrtulník LZS.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Podle svědků zůstala žena asi deset minut po nehodě v bezvědomí. Se záchranáři později již komunikovala. Po základním zajištění byla  žena přepravena na Ovčárnu, kde mohl v rámci noční mise přistát vrtulník,“ popisuje sled událostí mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Zasahující lékař zjistil u ženy poranění hlavy, mozku a dalších částí těla. Její stav byl kritický, proto ji lékař uvedl do umělého spánku, zaintuboval dýchací cesty a připojil na dýchací přístroje. Poté ji v podtlakové matraci letečtí záchranáři transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.