Mladí lidé bez rodiny dostanou od Prahy šanci na nájemní bydlení

PRAHA – Mladí lidé, kteří po létech strávených v dětských domovech a sociálních zařízeních opouštějí ústavní péči, budou mít nyní šanci na zajištění nájemního bydlení. Vedení hlavního města v pondělí schválilo přidělení pěti nájemních bytů pro tuto zranitelnou skupinu.

Mladí dospělí, kteří neměli to štěstí vyrůstat v rodině, mají nyní díky nájemnímu bydlení šanci na lepší začátek života. „Získat bydlení je složité pro všechny mladé lidi, ale pro ty, kteří opouští dětské domovy to platí dvojnásob. A tohle je přesně ten příklad, kdy sociální systém funguje jako trampolína, od které se lidé mohou odrazit – ne jako pavučina, do které se chytí,“ říká náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Smlouvy s novými nájemci se uzavírají na dobu dvou let s možností prodloužení. Výše nájmu se pohybuje okolo 150 Kč za metr čtvereční vzhledem k lokalitě, kvalitě a velikosti bytu. Částka je uvedená bez vybavení domácnosti. Žadatele o byt navrhla organizace Letní dům, z.ú.