Nová kuchyně s jídelnou vznikne v dolní části areálu a bude přímo napojena na stávající logistické trasy, aby co nejméně zasahovala do chodu nemocnice. V přízemí budovy bude kuchyně s kompletním technickým zázemím, horní patro nabídne jídelnu s výdejnou, šatny, kanceláře i prostor pro personální klub a školení zaměstnanců.
Kapacita nové kuchyně dosáhne až tisíce jídel denně. „Moderní provoz umožní vyšší kvalitu a pestrost stravy, přinese úspory na energiích až 1,2 milionu korun ročně a nabídne důstojnější podmínky pro stravování našich pacientů i zaměstnanců,“ doplnil předseda představenstva nemocnice Jaromír Bureš. Počítá se také s přípravou dietních a speciálně upravených jídel podle individuálních potřeb pacientů.
Mohlo by vás zajímat
Stávající kuchyně zůstane v provozu po celou dobu stavby a zcela se uzavře až poté, co bude nové zázemí plně funkční. Díky moderním technologiím a lepší organizaci přinese projekt i významné provozní úspory.
Podle slov zástupců nemocnice má nová kuchyně a jídelna nejen zkvalitnit stravování, ale stát se také příjemným a moderním zázemím pro personál. „Kvalitní zázemí je základním předpokladem pro dobré fungování zdravotnického zařízení,“ poznamenal k projektu statutární náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.
Výstavba byla symbolicky zahájena 9. července 2025 poklepáním na základní kámen. Celkové náklady projektu dosahují téměř 200 milionů korun.


