Nemocnice Tábor modernizuje. Dětští pacienti budou v novém

TÁBOR – Táborská nemocnice dlouhodobě rekonstruuje a modernizuje své prostory. V rámci této rekonstrukce došlo i k přestěhování dětského oddělení z původního umístění v pátém patře pavilonu interních oborů do jiných vhodných prostor. Již tento čtvrtek se bude konat jejich slavnostní otevření.

To proběhne ve čtvrtek 21. února 2019 v 10:00 hodin. Pro zájemce z řad veřejnosti budou nové prostory dětského oddělení otevřeny tentýž den v čase od 13:00 do 15:00 hodin. Náklady na rekonstrukci vyšly na částku 70,5 milionu korun, přes 5 milionů korun pak bylo vynaloženo na nové vnitřní vybavení zahrnující monitorovací systém, infuzní techniku, lůžka, postýlky, noční stolky, nábytek i vybavení. Nemocnice Tábor získala finanční prostředky od Jihočeského kraje, ten podpořil projekt částkou 55,5 milionu korun a zbylých 20,1 milionů korun dofinancovala sama nemocnice.

„Nové prostory dětského oddělení poskytnou na standardní lůžkové stanici 4 dvoulůžkové pokoje pro kojence s doprovodem, 4 jednolůžkové pokoje pro kojence s doprovodem, 2 dvoulůžkové pokoje pro batolata s doprovodem, 4 třílůžkové pokoje pro větší a velké děti, 3 víceúčelové pokoje dohromady pro 6 pacientů. Nová jednotka intenzivní péče nabízí kapacitu 8 lůžek uspořádaných do 2 boxů vždy pro 2 pacienty, boxu pro 1 pacienta v izolaci a 3 volně umístěná lůžka,“ uvedl předseda představenstva Ivo Houška. Ambulance zde bude mít u vchodu do oddělení tři ordinace, které budou sloužit i pro potřeby pohotovosti. Předseda představenstva také dodává: „Stalo se již samozřejmostí, že nové či rekonstruované prostory jsou vybaveny ´vlastní´ TV, ledničkou i bezplatným WiFi připojení pro příjem internetu a dat.“

Dětské oddělení disponuje 8 kmenovými lékaři, externími lékaři, kteří zajišťují služby na pohotovosti a 33 zdravotními sestrami. K tomu zde pracují 4 pomocnice a 1 administrativní pracovnice. „Za rok je zde hospitalizováno přes 4.200 pacientů a ambulantně ošetřeno přes 9.400 pacientů včetně pohotovosti, z toho přes 1.700 pacientů mimo Táborsko,“ dodává Ivo Houška.

Zdroj fotografie FB Nemocnice Tábor