Opakovaně pil na sekeru a kradl

DOMAŽLICE – Celkem třikrát museli policisté zasahovat během jednoho dne kvůli šestapadesátiletému muži, který měl poněkud svérázný způsob chování. Nakonec pohár jejich trpělivosti přetekl a hříšník skončil tam, kam patřil.

V neděli v odpoledních hodinách přijali policisté oznámení o tom, že v kavárně na náměstí v Domažlicích se nachází host, který nemá na zaplacení útraty. Na místě jim šestapadesátiletý muž uvedl, že si v kavárně dal pivo a když dopíjel druhé, tak zjistil, že nemá peníze. To oznámil obsluze, která zavolala policii. Než však policisté přijeli, tak za něj útratu zaplatil známý, který seděl u jiného stolu. Nedošlo ke škodě na majetku, ani k ublížení na zdraví a jinému protiprávnímu jednání. Policisté počkali, dokud host bez peněz kavárnu neopustil.

Asi o hodinu později přijali policisté další oznámení, ovšem z jiné domažlické restaurace. Agresivní opilý muž nechtěl zaplatit útratu. Zjistili, že se opět jednalo o výše uvedeného šestapadesátiletého muže. Tentokrát nemohl zaplatit šedesát korun. Jeho jednání nakonec vyřešili strážníci městské policie.

Říká se, že do třetice všeho dobrého i zlého. „Další oznámení týkající se stejného muže přijali policisté asi za další hodinu. Tentokrát z prodejny na domažlickém náměstí. Muž odmítal zaplatit za potraviny a chtěl z prodejny odejít. Jelikož byl agresivní, policisté jej zajistili a převezli na obvodní oddělení. Vyzvali jej k dechové zkoušce, která byla s výsledkem pozitivním 2,40 promile alkoholu v krvi. Opilce eskortovali do protialkoholní záchytné stanice v Plzni a jeho jednání zaevidovali jako přestupek proti majetku a proti veřejnému pořádku,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.