Platíme je všichni! Radnici dochází se sprejery trpělivost a žádá o pomoc

BEROUN – Město bojuje s graffiti již celou řadu let, problém se sprejerstvím ale neustává. Naposledy neznámí opět poničili farní zeď. Radnice proto vyzývá ke spolupráci občany.

Noví „umělci“ na staré zdi

Ačkoli se před nedávnem podařilo městským strážníkům dopadnout dvě skupiny, které sprejem ničily soukromý majetek, opět se objevily další obrazce. A to v centru města. Nově opravenou farní zeď si výtržníci vybrali již jednou a nyní zde přibyl další výtvor.

Opravy z rozpočtu města

Opravu řady posprejovaných objektů hradí město ze svého rozpočtu, tedy z peněz všech. Každý si jistě dokáže představit lepší využití finančních prostředků, třeba do nového dětského hřiště, sportoviště nebo na rekonstrukci chodníků.

Odměny pro oznamovatele

„Víte, čí je to podpis, nebo kdo se touto formou baví na cizí účet? Pokud máte nějaké informace, které by mohly vést k dopadení pachatele, sdělte je státní či městské policii,“ vyzývá berounská radnice.  „Pomůžete k odhalení trestného činu, kterým ničení cizího majetku je.“ Mimo to město přes časem schválilo vyplácení jednorázové odměny pro oznamovatele. Peníze budou vyplaceny v případě, že informace povede až k potrestání pachatele.