Výtěžek z koncertu „Kdo má rád“ pomůže prachatické nemocnici

ČESKOBUDĚJOVICKO – O uplynulém víkendu se v Nových Hradech na Českobudějovicku konal koncert s příznačným názvem „Kdo má rád“. Výtěžek z něj totiž bude pomáhat. Tento rok prachatické nemocnici, která za tyto finanční prostředky nakoupí nové vybavení na jedno ze svých oddělení.

Koncert se uskutečnil v sobotu 8. června na zámku v Nových Hradech. Záštitu nad ním převzala tradičně hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Hlavním cílem je, aby se na této akci všichni dobře bavili. A to se nám opět povedlo. Navíc, byť na Medarda, skvěle vyšlo počasí. Děkuji všem, kteří se na přípravě koncertu podíleli i těm, kteří v rámci vstupného či jinak finančně přispěli na dobrou věc,“ uvedla hejtmanka Stráská s tím, že kraj bude projekt „Kdo má rád“ i nadále podporovat.

Na pódiu se tu pak představili například Martina Balogová, Světlana Nálepková, Eva Borská, Bohuš Matuš, Martin France, Martin Maxa či Jiří Štědroň. Taktovky se v roli moderátorky ujala Markéta Mayerová.

Výtěžek ze sobotního koncertu činí 51 250 korun a podpoří dětské a novorozenecké oddělení nemocnice v Prachaticích. „Peníze z této příjemné akce použijeme například na nákup vaniček nebo přebalovacích pultů. Moc děkujeme,“ řekl ředitel prachatické nemocnice Čarvaš.

Podobné poděkování zaznělo i od hlavního strůjce tohoto projektu a zpěváka Martina France. „Když se sejde tak bezvadná parta zpěváků a k tomu se přidá výborné publikum, je to vždy radost. Navíc tu pomáháme dobré věci v podobě finančního příspěvku pro prachatickou nemocnici. Už nyní se těším za rok na 10. jubilejní ročník, kam všechny samozřejmě zvu,“ dodal France.

Celou akci, jejíž součástí byl i Dětský den, pozitivně zhodnotil také starosta Nových Hradů Vladimír Hokr. „Těší mě, že jsme tento benefiční koncert mohli hostit po loňské premiéře i letos. Věřím, že se všem u nás v zámecké zahradě opět líbilo,“ uzavřel Hokr.