Havlíčkobrodská rehabilitace zve na Den otevřených dveří

HAVLÍČKŮV BROD – Rehabilitační oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod se vybavilo novými přístroji a vy máte možnost na oddělení zavítat a zjistit, s čím vším vám mohou odborníci pomoci. Své dveře otevírá v pondělí 9. září.
Na 9. září připadá Světový den fyzioterapie, a proto se Rehabilitační oddělení brodské nemocnice rozhodlo uspořádat Den otevřených dveří.

„Poselstvím tohoto dne je zvýšit povědomí společnosti o významu fyzioterapie a zároveň připomenutí, že přiměřená pohybová aktivita přispívá k prevenci celé řady onemocnění či redukci poranění a bolestí pohybového aparátu,“ řekla vrchní sestra oddělení Mgr. Jana Kuttelwascherová.

Zájemci se mohou přijít podívat na přístrojové vybavení a možnosti brodské fyzioterapie a rehabilitace. Aktuálně totiž oddělení získalo řadu nových přístrojů, a tak rozšířilo i své možnosti například v oblasti radiofrekvenční terapie, elektroterapie, rehabilitace dolních i horních končetin nebo terapie inkontinence. Nové přístroje stály 3,7 milionů korun, s jejich koupí pomohl evropský projekt. „Šlo nejen o obnovu stávajících přístrojů, ale i dovybavení zcela novými přístroji v podobě robotického přístroje pro rehabilitaci ruky, bezdrátové elektroterapie nebo přístroje pro cílenou radiofrekvenční terapii,“ dodal vedoucí oddělení zdravotnické techniky Adam Fila.

V rámci Dne otevřených dveří bude všem zájemcům zpřístupněna ambulantní část oddělení a formou komentované návštěvy od 12.30 do 14.30 hodin můžete získat informace o jednotlivých terapeutických výkonech.