Opilý muž se schizofrenií chtěl následovat svého bratra. Ten spáchal sebevraždu

PRAHA – Na muže, který skáče před jedoucí vozidla, upozornili kolemjdoucí pražské strážníky. Muž neléčící schizofrenii, byl opilý a se strážníky nespolupracoval a napadal je. Podle svých slov chtěl spáchat sebevraždu a odejít tak za svým bratrem.

Na nestandardní chování muže upozornila strážníky veřejnost,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. Zjevně opilý muž skákal před projíždějící vozidla v ulici Hlavní, na pražském Spořilově. Muž ve věku sedmačtyřiceti let se hlídce svěřil, že má diagnostikovanou schizofrenii, kterou ovšem neléčí. Dále vypověděl, že chce odejít za bratrem, který v minulosti spáchal sebevraždu.

Strážníci na místo přivolali pražské záchranáře a ještě před jejich příjezdem provedli u muže orientační dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní s výsledkem 2,94 promile alkoholu. Muž se po dechové zkoušce začal chovat agresivně, naznačoval výpady proti strážníkům a nakonec jim hrozil zabitím. Uklidnily ho chvaty a hmaty a také nasazená pouta. Následně strážníci asistovali záchranářům s převozem muže do zdravotnického zařízení. „Neuposlechnutím výzvy strážníků se bude zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřela mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.