VIDEO: Dej peníze, jinak tě zabijeme! Policisté hledají agresory ze záznamu

BRNO – V prosinci minulého roku se tři muži a jedna žena pokusili o loupež na Náměstí Svobody v centru Brna. Jen pár okamžiků chybělo, aby se je policejním hlídkám podařilo zadržet.

Pokus o loupež se dvakrát během chvilky odehrál u vstupu do pasáže v domě na Náměstí Svobody. Ze zajištěných kamerových záznamů je vidět, že podezřelí si zcela náhodně vybrali a zastavili svoji oběť a pod pohrůžkou zabití nožem po ní vyžadovali vydání finanční hotovosti. První přepadený mladík byl sice neočekávaným útokem zaskočen, ale zachoval chladnou hlavu a podařilo se mu dostat z dosahu agresorů. Jen o pár minut ale agresoři opakovali útok s jinou obětí. To už neuniklo pozornosti svědka, který zavolal policii. Podezřelým se však podařilo těsně před příchodem policistů nenápadně zmizet. Kriminalisté nyní pátrají po totožnosti podezřelých agresorů zachycených na kamerových záznamech. „Podle popisu jejich chování při loupeži by se mohlo jednat o uživatele návykových látek. Pokud je poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.