Špičkový ultrazvuk pro těhotné i přístroj na fototerapii miminek. Třebíčská nemocnice zakoupila nové vybavení

TŘEBÍČ – Sedm nových přístrojů nakoupila v roce 2021 třebíčská nemocnice. Dva pomohou na porodnickém a novorozeneckém oddělení, další na urologii, očním a nutričním oddělení. Nové přístroje pořídila nemocnice z finančních darů.

Gynekologicko porodnické oddělení, konkrétně porodní sály, nově zdobí ultrazvukový přístroj Vscan Air. Jedná se o převratný bezdrátový ultrazvuk, který umožňuje rychlé skenování celého těla kdykoliv a kdekoliv. „Ultrazvuk je využíván při sledování aktuálního stavu rodiček na porodních boxech a přispívá ke zpřesnění a zrychlení rozhodování v akutních stavech a komplikacích,“ vysvětluje ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Novorozenecké oddělení vloni zakoupilo nový přístroj fototerapie, který výrazně napomáhá zkrácení léčby novorozenecké žloutenky. „To velmi ocení každá novopečená maminka, čekající na okamžik uzdravení a propuštění svého miminka domů,“ komentuje přínos fototerapie ředitelka Tomášová.

Dva nové přístroje dostalo i urologické oddělení, konkrétně ultrazvukový přístroj nejvyšší třídy a rigidní cystoskop. Oční oddělení získalo novou fundus kameru, oddělení nutriční terapie zase diagnostický přístroj InBody 370s. Dovybavena byla také centrální laboratoř nemocnice, která obdržela analyzátor COBAS a nemocnice nezapomněla ani na pacienty léčebny dlouhodobě nemocných, kteří teď odpočívají na sedmi nových lůžkách.

Hodnota pořízeného vybavení se vyšplhala na čtyři a čtvrt milionu korun. Na přístroje se skládali dárci většinou z řad firem, ale i obcí Kraje Vysočina. Přispěla i Nadace ČEZ nebo Nadační fond MUŽI PROTI RAKOVINĚ.