Během hodiny tři opilé řidiče vyhmátli policisté na Vysočině. Dva dokonce se dvěma a půl promile

KRAJ VYSOČINA – Ignorovat zákony se rozhodlo několik řidičů, které včera večer zadrželi policisté na silnicích Kraje Vysočina. Řidič v Jemnici nadýchal 1,5 promile, zatímco mužům v Havlíčkově Brodě a Třebíči ukázal test ještě o celé promile víc. Vzhledem k množství vypitého alkoholu jsou všichni tři podezřelí z trestného činu.

Prvního z řidičů zastavila policejní hlídka ve středu 9. února před devátou hodinou večer v Třebíči. Jedenatřicetiletý řidič Opelu, který mířil k ulici Seifertova, policistům nadýchal 2,43 promile. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu ještě vyšší.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Druhého provinilce odhalili policisté tentýž den po deváté hodině večer na ulici Žižkova v Havlíčkově Brodě. Jednapadesátiletý řidič vozu Hyunday nadýchal 2,49 promile a taky další test ukázal obdobné hodnoty. Alkohol ale nebyl v tomto případě jediný prohřešek. „Muž má navíc od loňského jara uložený soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu dvou let,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Třetím hříšníkem byl devětatřicetiletý řidič vozu Volvo, na kterého policisté natrefili ve středu 9. února kolem desáté hodiny večer v Jemnici. Policisté mu naměřili 1,48 promile alkoholu a i v jeho případě byla opakovaná zkouška ještě vyšší.

Všichni tři provinilci přišli na místě o řidičák a nyní jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě obvinění jim tak může hrozit až tříletý pobyt za mřížemi a zákaz řízení až na deset let. Řidič z Havlíčkova Brodu je navíc podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.