Desítky milionů poputují do úprav náměstí

TRUTNOV – V plánu je revitalizace veřejného prostoru, přípravy mají však zpoždění také díky pandemii covidu. Na regeneraci náměstí by v konečné fázi mělo putovat přes dvě desítky milionů korun.

Před dvěma lety radní informovali občany o plánovaných úpravách Lípového náměstí v Poříčí. Akce je stále ve stádiu příprav, letos proto k rekonstrukci ještě dojít nemůže. V budoucnu by se obyvatelé měli dočkat úprav parku, mobiliáře i cest pro chodce. Projednává se také umístění autobusových zastávek a parkování v okolí kostela sv. Petra a Pavla. Ve výsledku by mělo jít o investici ve výši dvaceti pěti milionů korun. „Projektová dokumentace se ještě projednává s dotčenými orgány, tedy s Dopravním inspektorátem Policie ČR, Královéhradeckým krajem, potažmo Správou a údržbou silnic a Ředitelstvím silnic a dálnic. Ty si vymínily úpravy, které je potřeba do projektu zapracovat. Bohužel vliv na zdržení celého projektu má také koronavirus, kvůli kterému se jednotlivá projednání často posouvala,“ dodává za město David Jelínek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.