VIDEO: Černý čtvrtek pro chodce na silnicích: Dva z nich nepřežili srážku s autem

BRNO, BLANSKO, HODONÍN – Ve čtvrtek se na silnicích v Brně a okolí stalo několik kolizí chodců s automobily, které si vyžádaly hned dvě oběti na životech.

Jak uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek, krátce po poledni vyšetřovali brněnští policisté srážku chodce s osobním automobilem v Brně na Olomoucké ulici. Šestaosmdesátiletého muže tam při přecházení šestiproudé vozovky srazilo osobní auto Ford, které řídila sedmdesátiletá žena. „Chodce převezli záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice, kde v podvečer zemřel,“ konstatoval Malášek. Další smrtelná nehoda se odehrála večer poblíž Bořitova. Při přecházení frekventované komunikace spojující Svitavy s Brnem tam došlo ke srážce osobního automobilu s pětasedmdesátiletým mužem. Ten na místě svým zraněním podlehl. V obou případech měli řidiči negativní test na alkohol i drogy. Ráno v Mutěnicích došlo na přechodu pro chodce ke kolizi dodávky značky Volkswagen s šestnáctiletým hochem. Toho převezli záchranáři se středně těžkým zranění do nemocnice. Po srážce s osobním automobilem na přechodu pro chodce v Drobného ulici v Brně musela být převezena do nemocnice i čtyřiadvacetiletá žena. Třiaosmdesátiletý řidič osobního auta měl negativní dechovou zkoušku na alkohol. Příčiny a okolnosti nehod vyšetřují policisté.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.    

Jak řidiči, tak i chodci, by neměli podceňovat základní pravidla bezpečnosti. Důležité je za snížené viditelnosti použít reflexní materiály nejenom v případech, kdy je to předepsáno zákonem. Chodci by měli k přechodu komunikace prioritně používat přechod pro chodce. I při jeho použití je nutné být velmi opatrným. I řidiči by měli být ostražití, zvlášť v místech, kde lze očekávat větší pohyb chodců.

foto: Policie JMK