Dítě nedýchalo! Překotný porod zažila 12 týdnů před termínem žena v Ostravě

OSTRAVA – Jako o velmi náročném zásahu hovoří ostravští záchranáři o předčasném porodu holčičky v Ostravě. K ženě, která začala náhle rodit o 12 týdnů dříve, vyjížděly minulý týden v časných ranních hodinách hned dvě zdravotnické posádky.

„Na operační středisko jsme přijali hlášení o těhotné ženě s bolestmi břicha 16. března nad ránem,“ popisuje událost mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že za pacientkou hned vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Během jízdy ke klientce se ale její stav změnil. Žena totiž začala doma rodit,“ pokračuje Humpl. Protože měla těhotná žena plánovaný termín porodu až za 12 týdnů, byl k zásahu vyslán také lékařský tým rendez-vous.

Překvapením pro záchranáře bylo, že v okamžiku jejich příjezdu už bylo děťátko narozené. Situace se ale vygradovala do závažné, protože novorozená holčička nedýchala a zasahující lékař musel zahájit její resuscitaci.

Po úspěšném obnovení životních funkcí dítěte pak posádky převezly matku i dítě k další péči na specializované pracoviště ostravské fakultní nemocnice.