Silničáři opraví průtah Starou Říší na Jihlavsku, řidiče čekají objížďky

KRAJ VYSOČINA – Vysočina zná zhotovitele opravy silnice I/23 v obci Stará Říše na Jihlavsku. Je jí společnost Skanska, která podala nejvýhodnější nabídku a silnici zprovozní za 48 kalendářních dnů od zahájení stavby. Rekonstrukce by měla začít příští měsíc.

Na komunikaci byla zjištěna řada poruch, jako je hloubková koroze, různé trhliny, plošné deformace nebo olámané okraje. „V rámci opravy dojde k odfrézování starých konstrukčních vrstev tloušťky 170 mm, provedena bude homogenizace podkladní vrstvy za studena a následovat bude pokládka nové podkladní, ložné a obrusné vrstvy,“ uvedl tiskový mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Rekonstrukce úseku o délce 1 200 m zahrne i úpravu odvodnění, v místě bude provedena výměna svodidel, vodících sloupků a svislého dopravního značení. Současně budou upraveny i sjezdy ze silnice na přilehlé pozemky.

Práce, které by měly být zahájeny v průběhu měsíce dubna, proběhnou za plné uzavírky. „Bližší informace ke stavbě i objízdným trasám sdělíme před zahájením opravy,“ dodal mluvčí.

Společnost Skanska a.s. opravu provede za 26 milionů korun bez DPH.

Foto: ŘSD ČR