Policisté hledají svědky hromadné nehody na D1. Po srážce skončilo jedno z aut na střeše

KRAJ VYSOČINA – Policisté vyšetřují srážku dodávky a dvou osobních vozidel, k níž došlo 18. března na dálnici D1. Obracejí se na případné svědky, aby je kontaktovali na lince 158.

Dopravní nehoda se stala v pátek 18. března před půl druhou odpoledne na dálnici D1 ve směru jízdy na Prahu. Událost, při které se srazilo šest vozidel, policisté vyšetřují jako tři nehody a k jedné z nich by potřebovali znát bližší informace. Jde o střet dodávky značky VW a dvou osobních vozidel – Mazda a Škoda Octavia.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté zjistili, že řidič dodávky nestačil včas zareagovat a narazil do osobního vozu Mazda jedoucího před ním. Tento vůz pak vrazil do Škody Octavia. „Toto vozidlo bylo odraženo vpravo mimo komunikaci dálnice do odvodňovacího žlabu. Vozidlo Mazda bylo po střetu s vozidlem Škoda Octavia odmrštěno na betonová středová svodidla v důsledku čehož došlo k přetočení vozidla na střechu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Při nehodě se zranili dva lidé.

Policisté se obracejí na svědky nehody, kteří viděli její průběh, případně mají k dispozici záznamy z palubních kamer, aby kontaktovali linku 158, anebo přímo policisty na dálničním oddělení Velký Beranov – tel: 974 262 750 nebo 974 262 751.