Zlíňan si dopřál opulentní oběd se šampaňským a dezertem. Při placení se dal na útěk

ZLÍN – Generacemi ověřeným příslovím „Bez peněz do hospody nelez“ se z nějakého důvodu neřídil třiatřicetiletý muž ze Zlína, který se v sobotu 30. dubna vypravil nakrmit a napojit do známé restaurace s vyhlášenou kuchyní. Když ale došlo na placení, následovala místo spropitného nečekaná běžecká vložka. Uvedl to zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Jnaík.

Několik minut po čtvrté odpolední přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o hostovi, který se po vydatné konzumaci odebral z restaurace bez toho, aby se obtěžoval zaplatit. Na místo tak zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O několik chvil později oznámil na linku 156 zaměstnanec restaurace, že neplatícího hosta zastihl ve čtvrti Podvesná. „Strážníci následně zjistili totožnost dotyčného a vyloučili, že by se mohlo jednat o nedorozumění nebo o člověka v existenční nouzi. Muž si totiž objednal a zkonzumoval za necelých 1 800 korun, přičemž si neodpustil ani zákusek za necelých 200 korun nebo láhev šampaňského za 1 100 korun. Přítomným zaměstnancům restaurace sdělil, že věc předá svému právníkovi a strážníkům potvrdil, že útratu v restauraci rozhodně nezaplatí a je mu to tak nějak jedno,“ vylíčil Janík.

„Vzhledem k úmyslnému zavinění se tak vykutálený host, u nějž orientační vyšetření prokázalo 0,8 promile alkoholu v dechu, dopustil přestupku proti majetku. Ve správním řízení se tak nejspíš nebude rozhodovat jen o náhradě způsobené škody, ale také o pokutě, která se může vyšplhat až do výše 50 000 korun,“ uzavřel Pavel Janík.