Řeší se hlučnost mostu na Tomkově náměstí, řidiči musí jezdit pomalu

BRNO – V pátek odpoledne byl obnoven provoz přes most na Tomkově náměstí v režimu dva pruhy v každém směru. Směr ze Židenic je vedený přes mostní provizorium budované v minulém týdnu.

Ukázalo se ale, že pokud po kovové konstrukci mostu jede autobus nebo nákladní auto, most je hodně hlučný. Poukazují na to lidé z ulice Kaloudova a ze spodní části ulice Soběšické. „Byl jsem se na místě podívat a průjezd větších vozidel nebo nedodržení rychlosti působí opravdu hlukový problém. Informace byly předané zástupci odboru dopravy Magistrátu města Brna a ten bude tento problematický stav konzultovat s Ředitelstvím silnic a dálnic ŘSD, které je investorem celé stavby,“ uvedl starosta městské části Brno-sever Martin Maleček. Uvidí se v nejbližších dnech, jaká opatření bude v tomto ohledu možné přijmout. ŘSD žádá řidiče o dodržování dopravního značení v ulici Provazníkova v Brně, které omezuje rychlost přejíždění po mostním provizoriu na 20 kilometrů za hodinu a maximální tonáž na 22 tun. Při nerespektování omezení tvoří nadměrný hluk a dochází ke škodám na provizorní konstrukci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.