Je rozhodnuto, část peněz na rekonstrukci pokryjí dotace

HRADEC KRÁLOVÉ – Rozsáhlá rekonstrukce křižovatky si vyžádá investici ve výši několika desítek milionů korun, město proto zažádalo o dvě dotace. O první z nich bylo v posledních dnech již rozhodnuto.

V polovině března byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce v centru města, konkrétně jde o křižovatku Fortna pod schodištěm Bono Publico. Celkové náklady by se měly pohybovat ve výši zhruba třiašedesát milionů korun. Město zažádalo o dotace, jednu z nich má již přislíbenou. Jde o dotaci na dopravní terminál, pokrýt by měla maximálně částku jednadvacet milionů korun. Na rozhodnutí ohledně druhé žádosti se ještě čeká, výsledky by měly být známé během léta. „Právě obměna terminálu bude podpořena z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím ITI Hradecko-pardubické aglomerace. Na základě rozhodnutí o poskytnutí dotace víme, že můžeme získat až 90 % způsobilých výdajů, což odpovídá zhruba 21 milionům korun,“ říká za město Monika Štayrová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.