Město má s areálem bývalého závodu velké plány

TRUTNOVSKO – Zastupitelé města odkoupili strategicky výhodné pozemky a o jejich využití chtějí jednat s veřejností. Mnohamilionová investice proběhne ve třech splátkách, díky odkupu získalo město také kulturní památku.

Zastupitelé města Dvůr Králové nad Labem se v červnu rozhodli pro odkup nemovitostí, které se nacházejí v areálu bývalého závodu TIBA v Zálabí. Do majetku města bude také převeden i tamní komín, který je kulturní památkou. Za pozemky o výměře zhruba třicet čtyři tisíc metrů čtverečních včetně příjezdové cesty z Benešova nábřeží město zaplatí přes třicet osm milionů korun. Suma bude zaplacena ve třech splátkách, k poslední by mělo dojít v roce 2024. „Nyní se budeme i za účasti veřejnosti zabývat využitím pozemků, které se jeví jako vhodné například pro výstavbu sportovišť. Vše ale bude předmětem jednání, která nás teprve čekají,“ říká starosta města Jan Jarolím.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.