VIDEO: Až prostřelené pneumatiky řidiče zastavily

KONICKO – Řidič na Konicku na sebe upoutal pozornost policistů tím, že jeho auto nemělo registrační značky a mělo poškozené čelní sklo. Na výzvu k zastavení však nereagoval a policistům ujížděl zhruba šest kilometrů.

Ne zcela běžnou službu zažili v úterý 13. července policisté z obvodního oddělení Konice na Prostějovsku. Hlídka provádějící běžnou hlídkovou činnost zahlédla v protisměru jedoucí terénní auto Suzuki směřující od Štarnova na Přemyslovice. Auto přitáhlo pozornost policistů tím, že mu chyběly registrační značky a mělo poškozené čelní sklo. „Na první pohled bylo zřejmé, že vozidlo nesplňuje stanovené podmínky pro bezpečnou jízdu v silničním provozu, proto se hlídka rozhodla ihned vozidlo zastavit a zkontrolovat,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Na signál k zastavení však řidič nereagoval a snažil se ujet. Policisté proto využili zákonného oprávnění použít zbraň a několikrát varovně vystřelili, ale bezvýsledně. Ujíždějícího řidiče zastavili až mezi Pěnčínem a Čechami pod Kosířem po zásahu do pneumatik. Ani to ale řidiče zcela neukáznilo, protože nechtěl vystoupit z auta. Proto ho jeden z policistů vytáhl ven oknem a nasadil mu pouta. O chvíli později policisté zjistili, že auto řídil 28letý muž bez řidičáku. Dechová zkouška na alkohol byla negativním, ale test na drogy vyšel pozitivně. V nemocnici se muž podrobil odběru krve a poté skončil na policejní služebně, kterou po provedení nezbytných úkonů ze strany policie mohl opustit. Muž je podezřelý hned z několika přestupků proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.