Mezi jihlavskými bezdomovci našli strážníci celostátně hledaného muže

JIHLAVA – Jihlavští strážníci předali policistům muže, kterého v pátek večer nalezli mezi žebrajícími bezdomovci u hypermarketu. Čtyřiašedesátiletý muž patřil mezi celostátně hledané osoby.

Na skupinu bezdomovců narazili policisté v pátek 5. srpna večer u nákupního centra na ulici R. Havelky v Jihlavě. „Při kontrole dodržování veřejného pořádku u Hypermarketu Albert zpozorovali strážníci skupinu osob bez domova, kteří se pohybovali před vstupními dveřmi a žebrali po kolemjdoucích,“ uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mezi bezdomovci postával i starší muž, který odpovídal popisu osoby hledané policií. Strážníci jej proto vyzvali k předložení dokladů a následnou lustrací zjistili, že jejich tušení bylo správné. „Hlídka hledaného předvedla na policii k dalším úkonům a v současné době už si muž odpykává svůj trest v nápravném zařízení,“ dodal mluvčí.