Do ulic Jihlavy vyrazí v úterý cyklisté. Při šlapání do pedálů budou poslouchat muziku

JIHLAVA – Z Masarykova náměstí v Jihlavě vyjede v úterý odpoledne tradiční cyklojízda. Účastníky čeká desetikilometrová trasa po hlavních silnicích města, kterou jim zpestří hudební doprovod.

Cyklojízda se jede v úterý 20. září, začátek je v 17 hodin u horní kašny na Masarykově náměstí. Akce proběhne jako součástí Evropského týdne mobility, psali jsme zde, a má poukázat na to, že i cyklisté jsou plnohodnotnými účastníky silničního provozu. „Vyjíždí se z náměstí na ulici Hradební, Okružní, Havlíčkova, Pražská, R. Havelky, Na Dolech, S. K. Neumanna a přes ulici Vrchlického zpět na Masarykovo náměstí,“ popsal cestu jihlavský radní Jaroslav Vymazal.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na bezpečnost cyklistů budou na trase dohlížet městští policisté. „Společně s námi pojede také doprovodné auto, ze kterého bude znít hudba. Díky ní bude cyklojízda atraktivnější a příjemnější,“ dodal Jaroslav Vymazal.

Pro zájemce bude po skončení cyklojízdy připravena v kině Dukla zajímavá přednáška cestovatele Tadeáše Šímy s názvem Na kole přes arabský poloostrov.