Novoroční nehoda: Řidička srazila na Českobudějovicku pštrosa

střet osobního vozidla BMW se zvěří, kterou byl v tomto případě pštros Emu (zdroj Policie ČR)

ČESKOBUDĚJOVICKO – K první nehodě nového roku vyjížděli policisté hned půl hodiny po půlnoci. Na Českobudějovicku došlo ke střetu osobního auta se pštrosem. Ten utekl jeho majiteli z ohrady. Střetu řidička automobilu již nemohla zabánit. Pštros bohužel náraz nepřežil.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy číslo 156 mezi obcemi Trhové Sviny a Žář, „Osobní vozidlo BMW se zde střetlo se zvěří, kterou byl v tomto případě pštros Emu. Střet s vozidlem, jemuž nemohla řidička již zabránit, pštros bohužel nepřežil,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté zjistili, že jeho majitelem je chovatel z Trhovosvinenska, kterému po půlnoci z ohrady utekly celkem tři pštrosi Emu. „Dva z nich se naštěstí podařilo v pořádku odchytit. Třetí byl právě ten, který takové štěstí už neměl,“ doplnila Joklová. Celková škoda na vozidle a pštrosovi je předběžně odhadována na více jak 200 000 korun.

střet osobního vozidla BMW se zvěří, kterou byl v tomto případě pštros Emu (zdroj Policie ČR)