VIDEO: Opilec nabořil auto v útulku, v dobrém rozmaru strážníkům zazpíval Prodanou nevěstu

Ilustrační foto

BRNO – Brňan se posilnil alkoholem, za volantem způsobil nehodu a jako poděkování za pokutu zazpíval strážníkům árii. Tento neobvyklý případ se udál na přelomu roku.

V útulku na Palcarech si muž vyzvedl svého zaběhnutého psa, při odjezdu z areálu ale nacouval do základního kamene, čehož si všiml personál, který zavolal městskou policii. Strážníci ho vypátrali v Kníničské ulici, kdy na křižovatce odbočoval vlevo, blinkrem ale ukazoval doprava a jeho jízda byla více než nejistá. Na výstražné světla s nápisem STOP nereagoval, hlídka ho proto musela předjet, aby ho donutila zastavit.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dechová zkouška přinesla hodnotu 2,14, sám řidič uznal, že je to docela dost. Připustil, že před cestou do Komína požil sklenku whiskey a celý den popíjel pivo. „Z důvodu podezření na spáchání trestného činu jsme přivolali republikovou policii. Náš hříšník však byl v dobrém rozmaru a během čekání nám zazpíval jeden z Kecalových výstupů z opery Prodaná nevěsta,“ usmívá se tiskový mluvčí Jakub Ghanem.  Ale zatímco sedláka Krušinu a jeho ženu Ludmilu svými argumenty Kecal přesvědčil, na kvalifikaci skutku tento poměrně kvalitní pěvecký projev nezměnil vůbec nic.