Czech Nature Photo: vyhrajte a zachraňujte zvířata!

Pošlete své fotky přírody do prestižní soutěže a vyhrajte! / Ilustrační foto

PRAHA – Už jen několik dní na přihlášení se do soutěže Czech Nature Photo mají všichni, kteří rádi fotografují přírodu. Vítěz v kategorii Cena za nejlepší fotografii české přírody se dokonce bude moci na jeden den stát pravým zvířecím záchranářem!

Soutěž Czech Nature Photo je odnoží prestižní fotografické soutěže Czech Press Photo. Jak název napovídá, jejím cílem je dát více prostoru fotografiím přírody a jejich autorům. Své fotografie v ní můžete přihlásit do některé z 11 kategorií: Savci; Ptáci; Plazi, obojživelníci a podvodní život; Bezobratlí; Zvířata ve svém prostředí; Zvířata v lidské péči; Rostliny a houby; Krajina; Série; Příroda v Praze, a také do speciální kategorie – Cena za nejlepší fotografii české přírody. Tato kategorie je určena pro snímky divoce žijících zvířat nebo volně rostoucích rostlin pořízené na území České republiky. Partnerem této kategorie je Záchranná stanice pro volně žijící živočichy hlavního města Prahy. Odměna, kterou si pro vítěze připravili, může všem milovníkům přírody přinést nový pohled na život divokých zvířat: celý den totiž výherce stráví spolu s odborníky přímo v provozu záchranné stanice. Podílet se tak bude moci třeba na krmení ptáčat či zachráněných ježků, čeká ho i výjezd zásahovým vozidlem k nahlášeným případům či odchytu zraněných živočichů, případně se zúčastní vypuštění uzdravených živočichů zpět do volné přírody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dohromady můžete poslat až 10 děl. Fotografie posílejte prostřednictvím elektronického systému na stránce czechnaturephoto.cz do 12. února 2023. Informace o soutěži, podmínky, kategorie i ceny pro vítěze naleznete na stránkách soutěže.