VIDEO: Stádo divokých prasat zastavilo D2: Nehoda si vyžádala několik mrtvých prasat

FOTO: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Ve středu v brzkých ranních hodinách došlo k dopravní nehodě na osmém kilometru dálnice D2 ve směru na Brno.  Nehoda si vyžádala zranění spolucestující a několik mrtvých prasat.

Při dopravní nehodě na 8. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno vběhlo do vozovky stádo divokých prasat a došlo ke střetu s osobním a nákladním vozidlem. Spolucestující osobního auta utrpěla lehké zranění a skončila v nemocnici a několik zvířat zemřelo. Dálnice byla několik desítek minut uzavřena a zcela zprůjezdněna byla po deváté hodině.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak předcházet dopravním nehodám se zvěří: Ke střetu se zvěří může dojít v kteroukoliv denní dobu, kritičtější je situace za soumraku a při svítání. Řidiči by měli být obezřetní zejména v úsecích, kde je zvýšený pohyb zvěře a přizpůsobit rychlost vozidla. „V případě, že již řidič zaregistruje zvíře, je třeba snížit rychlost, ztlumit světla, nechat zvíře přejít a dál dbát zvýšené opatrnosti, protože lze předpokládat, že se v blízkosti silnice pohybují i další jedinci,“ připomněla mluvčí policie Andrea Cejnková.