Přijďte do Minoritského kláštera ve Znojmě a vydejte se na cestu do temných prostor jeskyní a propastí

Zdroj: Jihomoravské muzeum ve Znojmě

Jihomoravské muzeum ve Znojmě láká na unikátní výstavu Život ve věčné tmě aneb po cestách slepých brouků. Přijďte a vydejte se na cestu do zdánlivě nehostinného prostředí jeskyň a propastí. Uvidíte zde živočichy, kteří je obývají a dozvíte se i něco málo o lidech, kteří je zkoumají.

Výstava přibližuje specifické životní prostředí v jeskyních, díky ní poznáte celá společenstva druhů, která se těmto neměnným podmínkám přizpůsobila. Uvidíte tvory žijící v místech, kde se čas jakoby zpomaluje a opožďuje za časem běžícím „zde nahoře“. Mnozí z nich jsou pro běžného pozorovatele až bizarní, pro nadšeného pozorovatele krásné a tajuplné. V rámci výstavy nahlédnete i do podzemních prostor Znojemska, chlubící se taktéž pozoruhodnými živočichy.

Výstavu můžete navštívit od 3. března až do 28. května 2023 a to v areálu Minoritského kláštera ve Znojmě v ulici Přemyslovců. Další informace nejen o vstupném a otevírací době naleznete na webových stránkách Jihomoravského muzea ve Znojmě. Jste srdečně zváni!