Jste doma v bezpečí? Rozhodnou bytové dveře

To, jestli se doma cítíte nebo necítíte bezpečně, je samozřejmě hodně subjektivní. Často může záležet i na tom, kde bydlíte. Ať už jde o kraj, město, nebo konkrétní čtvrť. Pocit jistoty si ale můžete zvýšit sami. Stačí myslet na dobré zabezpečení vaší domácnosti. Prvním krokem by měly být kvalitní bytové dveře.

Proč chtít bytové bezpečnostní dveře

Vchodové dveře jsou jednou z nejdůležitějších součástí vnější obálky domu. Mají velký vliv na tepelně-izolační i na zvukově-izolační vlastnosti domu a především na bezpečnost proti vloupání. Každoročně je v Česku přitom vykradeno přes 11 000 domácností.

V drtivé většině případů proniknou zloději do interiéru právě dveřmi. Do klasických vchodových dveří bez potřebného zabezpečení se dostanou bez větší námahy doslova za pár vteřin. Zejména pro zvýšenou ochranu majetku a vlastního bezpečí se vyplatí investovat do montáže nových bytových dveří s bezpečnostními vlastnostmi.

Správný výběr je základ

Po bezpečnostních dveřích je v současné době opravdu vysoká poptávka. A pokud je vysoká poptávka, logicky je velká také nabídka. Bezpečnostní dveře do bytu jsou v současné době na našem trhu nabízeny v zastoupení mnoha značek a konkrétních druhů.
Velmi důležitý je ovšem správný výběr, protože ne všechny značky a druhy dveří jsou tak kvalitní, jak by bylo zapotřebí. Opravdu dobré bezpečnostní dveře do bytu mají mnohá bezpečnostní opatření, jsou vyrobeny z odolných materiálů a splňovat bezpečnostní atesty.

Jak by měly bezpečnostní dveře vypadat?

Při výběru bezpečnostních dveří je dobré kontaktovat přímo jejich dodavatele. Díky svým zkušenostem vám můžou ušetřit mnoho starostí. U nás patří mezi přední specialisty společnost HT dveře, která dodává a montuje dveře bezpečnostní do domácností i do firem.

Společnost má zastoupení v celé ČR, disponuje mnohaletými zkušenostmi a zajišťuje kompletní servis s řadou doprovodných služeb. Samotné dveře patří z bezpečnostního hlediska mezi nejuznávanější na trhu. Jak vypadají jejich konstrukční prvky?

Prvky bezpečnostních dveří

Každé dveře mají kvalitní centrální rozvorový zámek a také druhý samostatný zámek. Materiálem pro výrobu je ocelový pozinkovaný plech tlustý 0,7 mm, který je pokrytý PVC laminátem a vnitřní část je v závislosti na typu dveří vyplněna protipožární vatou nebo polystyrenem, který dveřím zajišťuje protihlukové a tepelné-izolační vlastnosti.

Vnitřní konstrukce je dále tvořena speciální vysokopevnostní kazetou, ve které je uložen bezúdržbový rozvorový bezpečnostní systém. Dveře mají také výztuže z kalené oceli a panty s hroty proti vysazení.

Aby správně těsnily, je potřeba zapomenout na to, že namontujete nové bezpečnostní dveře do stávající zárubně. Takže doporučení na závěr zní, že s novými bytovými dveřmi musíte vždy vyměnit i zárubně.