V souvislosti s víkendovým deštěm jihomoravští hasiči zasahovali u 33 událostí

Foto: HZS JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – V sobotu 5. 8. hasiči zasahovali celkem u 17 událostí. V neděli 6. 8. hasiči zasahovali do 15. hodiny celkem u 16 událostí.

V osmi případech šlo o popadané stromy na komunikace. Ve Vřesovicích na Hodonínsku spadený strom ohrožoval střechu táborové kuchyně. „Strom jsme odstranili z výškové techniky pomocí motorové pily,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. V Medlově strom spadl na zaparkované auto a poničil plot nemovitosti. Pětkrát hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů a komunikací. V Brně vlivem deště byla zaplavené silnice Jedovnická, která byla s opatrností průjezdná. Na místě zasahovaly tři jednotky a pomocí kalových čerpadel dvě hodiny odčerpávaly vodu. Vysavačem na vodu také odčerpali vodu z mateřské školy na ulici Švermova v Brně. Ve třech případech hasiči odstraňovali nebezpečné stavy. Z Drnovic do Ježkovic odstraňovali naplaveniny zeminy ze silnice. K odstraňování stromů převážně ze silnic vyjížděli ve 14 případech.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.