Poutavá výstava Lesem na hradě Špilberku

Zdroj: Muzeum města Brna

Muzeum města Brna vás zve na cestu společnými dějinami lesa a člověka. Na hradě Špilberku probíhá zajímavá výstava s výstižným názvem Lesem. Ač má tato výstava název jednoduchý a jasný, přináší s sebou komplexní poznání o tomto ekosystému, který fascinuje lidstvo od jeho prapočátku. Přijďte se i vy dozvědět zajímavé informace!

Těšte se na chronologické představení vývoje lesů a lidské činnosti spojené s lesem v okolí města Brna a v kontextu jižní Moravy. Výstava vám les představí z různých úhlů pohledu. Nejen z pohledu lesníka, turisty, myslivce či řemeslníka, ale snaží se obsáhnout paletu nazírání na fenomén lesa lidskou společností. Les se mnohokrát stal zdrojem inspirací pro malíře, básníky nebo hudebníky, na les je a bylo pohlíženo nejen jako na surovinovou základnu, ale i na místo relaxace a odpočinku. Přijďte se zamyslet nad významem lesa pro naši společnost, samozřejmostí jsou i interaktivní prvky, které zabaví nejen mladší návštěvníky.

Výstava na hradě Špilberk potrvá až do 30. června 2024. Navštívit ji můžete vždy od úterý do neděle od 10.00 do 18.00. Základní vstupné koupíte za 150 Kč, snížené za 90 Kč. Více informací naleznete na webových stránkách Muzeum města Brna.