Pes zavinil úraz motocyklisty. Jeho majitelce hrozí vězení

JINDŘICHOHRADECKU – Do velkých potíží přivedl pes svoji paničku poté, co na silnici v obci na Jindřichohradecku vběhl do cesty dvaasedmdesátiletému motocyklistovi. Ten nestihl zareagovat a došlo ke srážce. Muž na motorce utrpěl zranění, s nimiž skončil v nemocnici.

O případu informovala policejní mluvčí Věra Mžiková. „Žena psovi odepla vodítko a nechala ho proběhnout ve chvíli, kdy kolem projížděl motocykl, pes vyběhl z příkopu přímo pod jeho kola. Řidič nestihl na tuto situaci zareagovat, čímž došlo k jejich srážce. Motocyklista utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici a následnou několikatýdenní léčbu. Pes vyvázl bez zranění,“ popsala průběh nehody mluvčí policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté nehodu prošetřovali a dospěli k závěru, že za zranění motocyklisty je plně zodpovědná majitelka psa. „Žena si v minulém týdnu převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který ji soud může poslat do vězení až na dva roky,“ uvedla Mžiková.

Tato souhra nepříznivých okolností má nyní velmi nepříjemný dopad nejen na zdraví motocyklisty, ale také na jinak bezúhonnou ženu. „Majitelé psů by si měli z této zprostředkované události vzít ponaučení a pamatovat si, že jsou za chování i náhlé reakce svých mazlíčků ze zákona zodpovědní,“ zkonstatovala policejní mluvčí.