Žena v hádce pobodala manžela, potom chtěla spáchat sebevraždu

JABLONEC NAD NISOU – Kriminalisté Libereckého kraje vyšetřují první letošní vraždu, a to ve stadiu pokusu, ke které došlo v Jablonci nad Nisou v neděli večer v jednom z panelových domů. Po dlouhodobých sporech a následné hádce pobodala žena svého muže nožem. Ten je hospitalizován v nemocnici.

Kriminalisty přivolali k tzv. „domácí zabíjačce“ zdravotníci, na které se obrátil nejprve napadený muž a následně i jeho manželka. Podle všeho došlo v bytě po vleklých sporech mezi 67letým mužem a jeho 65letou manželkou k hádce, která vygradovala tím, že žena v afektu vzala kuchyňský nůž, muže jím napadla a způsobila mu několik bodných ran. I přesto, že ani jedna z nich nezasáhla žádný z životně důležitých orgánů, vyžádalo si jeho zranění urgentní lékařskou pomoc a následnou hospitalizaci. Muž je podle posledních informací ve stabilizovaném stavu.

Ženu rovněž převezli záchranáři na ošetření do nemocnice, neboť se ihned po napadení manžela sama pořezala na rukách a chtěla spáchat sebevraždu. Po potřebném ošetření a posouzení jejího zdravotního stavu lékařem ji následně policisté umístili do policejní cely.

„Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy podle § 140 odst. 1 trestního zákona ve stadiu pokusu podle § 21/1 trestního zákona s trestní sazbou od deseti do osmnácti let. Dnešního dne na základě dalších výslechů a šetření budou policisté zvažovat možné uvalení vazby na obviněnou ženu,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vlasta Suchánková.