Na Šumavské vyroste parkovací dům

BRNO – Brněnští radní odsouhlasili smlouvy, které jsou důležité pro výstavbu parkovacího domu a momentálně hledají stavební firmu. Kromě parkoviště se do budoucna počítá také s úpravami celého prostranství v blízkosti právnické fakulty.

„Naším cílem není jen vybudování parkovacího domu s kapacitou 411 míst, ale také venkovního parkoviště, kde bude k dispozici dalších 202 míst. Rezidentům se rozšíří možnosti parkování, v tuto chvíli mají totiž k dispozici jen asi 100 stání. Revitalizací projde celá plocha mezi výškovými budovami na Šumavské a ulicí Veveří,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Do července potrvá výběr zhotovitele, stavba by mohla začít na podzim.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Parkovací dům bude mít stálou obsluhu, 42 míst pro LPG/CNG a trafostanici pro dobíjecí místo elektroaut. Celkové náklady na výstavbu se vyšplhají na 315 milionů korun, město přispěje částkou 86 milionů, na výstavbu venkovních ploch půjde z fondu mobility 13 milionů, zbytek z rozpočtu příslušných odborů. Konec prací je datován na rok 2023.