VIDEO: Ohrožoval nožem filharmoniky, policisté ho zpacifikovali

BRNO – V pondělí po třinácté hodině spěchaly všechny dostupné policejní hlídky k Besednímu domu v Brně. Uvnitř budovy právě probíhal seminář, při kterém jeden z účastníků vstal a začal své okolí ohrožovat nožem. Šlo o cvičení.

V Besedním domě muž s nožem ohrožoval účastníky semináře. Proto byla nutná okamžitá evakuace všech ohrožených osob a eliminace agresora. Ten navíc vyhrožoval, že ublíží několika rukojmím. „Popisovaná událost naštěstí nebyla ostrou akcí, ale jen dopředu připraveným cvičením policistů a filharmoniků. Během něj si všichni zúčastnění ověřili v reálném prostředí připravenost k řešení této mimořádné události,“ vysvětlil policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pondělí proběhla další dvě cvičení v aquaparku v Pasohlávkách. „Hasiči zde likvidovali požár a policisté měli současně, v nastalém zmatku a panice, nacvičit příjezd a taktiku k vyhledání a eliminaci ozbrojeného pachatele,“ doplnil Chaloupka.