Na Písecku došlo ke třem nehodám. U jedné přistál vrtulník

PÍSECKO – Středeční den byl na Písecku ve znamení dopravních nehod. Staly se tu hned tři, přičemž u jedné z nich byl na místo povolán také vrtulník letecké záchranné služby. U všech tří nehod zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Nejvážnější z nehod se stala ve třičtvrtě na jednu odpoledne v katastru obce Mirotice. Srazilo se zde osobní vozidlo s dodávkou. „Při srážce utrpěly zranění čtyři osoby. Jednu z nich museli zasahující hasiči ze zničeného auta vystřihávat hydraulickým vyprošťovacím zařízením. U nehody mezitím přistál vrtulník LZS, do kterého byla po prvotním ošetření hasiči přenesena nejzávažněji zraněná osoba. Další tři zranění byli do nemocnice transportováni sanitkami,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Silně frekventovanou komunikaci Policie České republiky po dobu záchranných a likvidačních prací uzavřela, objízdná trasa vedla přes Mirotice.

K další z nehod došlo v ranních hodinách u obce Lety. „Zde došlo ke srážce osobního a nákladního automobilu. Zdravotnická záchranná služba od nehody odvezla jednu zraněnou osobu,“ uvedla Matějů. Hasiči museli řešit větší únik provozních kapalin a také překládku kamionu.

Jedno zranění si pak vyžádala nehoda v Nádražní ulici v Písku, ke které došlo ve třičtvrtě na dvě. „Nehodu dokumentovala Policie České republiky. Po ukončení šetření policistů písecká jednotka dokončila úklid vozovky a zásah okolo šestnácté hodiny ukončila,“ dodala mluvčí jihočeských hasičů.