Zfetovaný řidič ujížděl policistům, přitom srazil policejní vůz

HAVLÍČKŮV BROD – Havárií skončilo pronásledování řidiče, který v pátek 31. prosince ujížděl policejním hlídkám. Řidič pod vlivem drog se chtěl vyhnout policistům a při obrátce do protisměru narazil do policejního vozu za ním. Muž byl na místě zraněn a skončil v nemocnici.

Honička jak z akčního filmu se odehrála v pátek 31. prosince kolem třetí hodiny odpoledne na silnici I/38 ve směru od Jihlavy na Havlíčkův Brod. „Třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Audi reagoval na policejní hlídku tím, že sešlápl plyn a začal ujíždět. Před Havlíčkovým Brodem na něj však čekaly další policejní hlídky. Když je ujíždějící muž spatřil, otočil se zpět do protisměru, kde se střetl s policejním vozidlem, které jelo za ním,“ uvedla mluvčí policie Stanislava Rázlová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Řidič byl při nehodě lehce zraněn, a tak jej záchranáři převezli k ošetření do nemocnice. „Policisté při nehodě neutrpěli zranění, která by si vyžádala okamžitý zásah zdravotnické záchranné služby. U řidiče ujíždějícího vozidla byl pozitivní test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami, který vykázal přítomnost amfetaminu,“ dodala mluvčí. Další okolnosti nehody policie šetří.