Otužilec se utopil v řece Moravě u Litovle

LITOVEL – Tragická událost se stala v neděli 9. ledna na řece Moravě u Litovle. Litovelští strážníci dostali oznámení o odloženém kole a oblečení na břehu Moravy, bohužel do hodiny se jejich nepříjemné podezření stalo děsivou skutečností.

Když v neděli 9. ledna dopoledne přijala hlídka Městské policie Litovel telefonické oznámení, že u myslivecké chaty Doubrava na břehu řeky Moravy bylo nalezeno odložené jízdní kolo a u něj oblečení, zdálo se, že se jedná o banalitu. „Ovšem po příjezdu hlídky na místo začínalo ve strážnících klíčit nepříjemné podezření,“ uvedl litovelský strážník Ludvík Opletal. Kolo nebyl žádný vrak a oblečení bylo úhledně srovnané. Hlídka navíc zjistila, že na stejné místo chodí místní sportovec-otužilec. Na místo proto přivolala státní policii a místní profesionální hasiče s člunem. Ti bohužel přibližně do hodiny našli asi jeden kilometr po proudu tělo utonulého muže. „To, zda muž přecenil jen své fyzické síly, nebo jej postihla nějaká zdravotní indispozice, se již asi nedozvíme, ale co je naprosto zřejmé, a potvrdil to na místě i přivolaný lékař, že muž utonul bez cizího zavinění,“ uzavřel Opletal a vyjádřil rodině utonulého upřímnou soustrast.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.