Vodáci sjížděli Mlýnský potok a uvízli v neznámém terénu. Na pomoc jim vyrazili hasiči

OLOMOUCKO – Šest mladých vodáků se včera večer dostalo do problémů v Hynkově, místní části Příkaz na Olomoucku, kde uvízli při sjíždění Mlýnského potoka. Již za tmy jim na pomoc vyrazili hasiči, kteří je převezli bezpečně na břeh, mladé ženě se zdravotními problémy přivolali sanitku.

Skupina mladých vodáků se včera dostala do problémů, když se s lodí vydala sjíždět Mlýnský potok. Kvůli neznalosti místního toku zajeli do zakázaných míst, kde se řeka sjíždět nesmí, protože zde výrazně meandruje a je mělká, navíc jsou v korytě popadané stromy. Loď proto víceméně táhli a nakonec uvízli na jednom z menších ostrůvků. Kolem byl silný proud, už byla tma, takže se jim špatně odhadovala hloubka. Proto kolem 22. hodiny zavolali hasiče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Profesionální jednotka z Olomouce ve spolupráci s místními dobrovolnými hasiči z Horky velice rychle ve složitém terénu kolem řeky skupinu objevila. „Kolem Hynkova to dobře známe, pravidelně tam absolvujeme výcviky na vodě, takže jsme je rychle našli. Prostředí bylo špatně přístupné a zásah ztížil i fakt, že mladá žena z vodácké skupiny měla astmatický záchvat a byla podchlazená. Využili jsme loď a převezli jsme ji na druhý břeh jako první, poskytli jsme jí první pomoc a přivolali jsme zdravotnickou záchrannou službu,“ popsal velitel zásahu Tomáš Otruba.

Další vodáky pak stejným způsobem převezli bezpečně na břeh, poskytli jim tepelný komfort a dopravili je do Horky nad Moravou, kde jim azyl poskytnul jeden z místních dobrovolných hasičů.