Nejlepší vychytávky do auta pro pohodlné cestování

Nějaký ten čas v autě dnes tráví asi každý z nás. Jedni třeba jen pár minut, druzí v něm pomalu i spí. Ať tak či onak, je fajn si cestu co nejvíce zpříjemnit. Proto jsme pro vás připravili ty nejlepší vychytávky do auta, které vám z cestování udělají zážitek.

Pokud se cítí dobře řidič, riziko pochybení během jízdy se snižuje o desítky procent. To moc dobře vědí i prodejci aut, kteří přidávají různé vychytávky už do základní výbavy vozů. Co takhle si ale pořídit něco extra? Třeba masážní opěrku, aroma difuzér nebo parkovací kameru?

Držák na tablet aneb pohodlí pro nejmenší

Nebudeme si lhát, děti dokáží během jízdy v autě dělat pěkný hluk a nepořádek, což řidiči v soustředění zrovna nepomáhá. Pořiďte proto dětem držák na tablet. Ten je zaručeně zabaví a navíc budete mít během jízdy jistotu, že jim přístroj nikam nezapadne.

Masážní opěrka nejen pro řidiče

Na dlouhé cesty si s sebou přibalte masážní opěrku. Díky ní vás nebudou po cestě tolik bolet kyčle ani záda a použít se dá i jako podsedák. Můžete si ji mezi sebou prostřídat, takže se uleví nejen řidiči, ale i jeho spolucestujícím.

Nafukovací polštářek pro pořádný odpočinek

Nafukovací polštářek je skvělým pomocníkem při jízdě hlavně pro ty, kteří se chystají spát. Díky tomuto malému pomocníkovi vám hlava bude držet pěkně na správném místě a vy se tak v cílové destinaci probudíte dokonale odpočatí.

Autonabíječka na telefon

Jistě to moc dobře znáte, ráno hekticky sedáte do auta a pak v zácpě zjišťujete, že je váš mobil zcela vybitý. Nezoufejte a pořiďte si autonabíječku. Pomocí speciálního konektoru ji zapojíte do zapalovače, připojíte telefon a přes USB kabel nabíjíte. Vyberte ideálně takovou, která dokáže nabít rovnou dvě zařízení současně.

Aroma difuzér

Aromaterapie je velmi stará věda, která umí velké věci. Stačí jen pár minut difuzování oblíbených esenciálních olejů a zlepší se vám nálada, zbavíte se stresu a ucítíte nový příval energie. Už během 22 vteřin se totiž molekuly esenciálních olejů dostávají do mozku. Proč si tedy dlouhou cestu v autě nezpříjemnit právě aromaterapií? Dnes se prodávají speciální difuzéry, které umístíte do otvoru na nápoje, přidáte vodu, pár kapek oleje a máte o zážitek postaráno.

Zdroj fotografie: Unsplash.com

Parkovací kamera

Další z příjemných vychytávek do auta je parkovací kamera. Jednoduchý parkovací systém s kamerou pořídíte už za pár stokorun. Většinou se skládá z kamery, která se umísťuje na zadní dveře, a displeje zobrazujícího dění za vaším autem. U některých modelů se lze připojit přímo na informační displej a další zajímavou variantou jsou kamery, které mají výstup do zpětného zrcátka. Na parkovací systémy mysleli už i výrobci automobilů, aby zvýšili prodej aut, proto si můžete pořídit nový vůz s několika kamerami zabudovanými přímo uvnitř vozu.

Organizér na sedačky

Základem pohodové jízdy je dostatek úložných prostor a pokud vozíte děti, platí to pro vás dvojnásob. Pořiďte si proto kapsář na zadní sedačky, do kterého naskládáte spoustu nezbytností, které je potřeba mít po ruce. Do organizéru schováte pití, svačinu nebo oblíbené hračky.

Minilednice na svačinu

Převážíte v autě potraviny, které je třeba udržovat v chladu? Pořiďte si malou autoledničku, díky které můžete vyrazit na chatu se zásobou jídla, i když je venku 30 stupňů. Jen myslete na to, že autolednička potřebuje zdroj elektrické energie. Stačí, když ji připojíte do autozapalovače a už chladíte.