Drama na procházce: kojenec sjel v kočárku do Mlýnského potoka v Olomouci

OLOMOUC -Drama se šťastným koncem se odehrálo včera v poledne v Olomouci. Policisté přijali oznámení o sjetí kočárku s dítětem do Mlýnského potoka v Olomouci. Když na místo přijela policejní hlídka, kočárek s osmiměsíčním kojencem již z vody vytáhli rodinní příslušníci. Policisté se pak snažili podchlazené dítě až do příjezdu zdravotníků zahřívat.

Tři minuty po dvanácté hodině včera policisté přijali oznámení o sjetí kočárku s dítětem do Mlýnského potoka na ulici 17. listopadu v Olomouci. Do dvou minut od oznámení přijela na místo policejní hlídka. V tu dobu už rodinní příslušníci vytáhli kočárek s osmiměsíčním dítětem z vody. Rodinní příslušníci se snažili dítě zahřát v suchém kočárku, který jim poskytla kolemjdoucí paní. „Dítě bylo při vědomí, bledé, podchlazené a policisté se ihned zapojili do poskytnutí první pomoci a zahřátí kojence zabalením do služebních bund,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Na místo přijela i druhá policejní hlídka, která přenesla dítě do vyhřátého služebního auta, příbuzní jej tu vysvlékli z mokrého oblečení a společně s policisty kojence zabalili do suchých služebních bund, kulicha a izolační termofólie. Vzápětí už dorazila sanitka a policisté dítě předali zdravotníkům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté se také snažili uklidnit rozrušené příbuzné, kteří měli dítě hlídat. K nešťastnému sjetí kočárku do potoka došlo podle Hejtmana během vteřiny při procházce. Naštěstí se příbuzným podařilo ihned kočárek s dítětem z vody vytáhnout.