Parkem Heulos v Jihlavě opět poběží světlušky. Výtěžek ze startovného pomůže nevidomým

JIHLAVA – Letos již posedmé se v jihlavském parku Heulos koná tradiční běh na podporu nevidomých. Zájemci se mohou registrovat online, anebo až na místě a vybrat si kratší nebo delší okruh.

Akce na podporu zrakově postižených proběhne v Jihlavě ve středu 11. května. Na výběr budou mít zájemci ze dvou běžeckých okruhů, malý o délce 3 kilometry a velký měřící 4,8 kilometru. „Při tomto závodu nejde o čas, ale spíše o zážitek a chuť pomáhat. Všichni účastníci svým startovným přispívají na pomoc lidem se zrakovým postižením,“ uvedla Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Areál letního kina se běžcům otevře v 19 hodin. Před startem, který je naplánován na 21 hodinu, čeká běžce rozcvička pod vedením hráčů týmu amerického fotbalu Vysočina Gladiators a také tradiční básnička od herečky Lenky Schreiberové z Horáckého divadla Jihlava.

Zájemci se mohou už teď registrovat online, možné to bude ale i na místě, platit půjde hotově i kartou. Startovné, které činí 500 korun, poputuje v celé výši na konto projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Noční běh pro Světlušku pořádá Nadační fond Českého rozhlasu v Česku už pojedenácté. Díky účastníkům se mu za deset let podařilo na pomoc nevidomým vybrat částku 20,6 milionů korun.